Vajon kinek milyen asszociációja volt a gyorsaságról? Keep calm, lesz majd ennél provokatívabb tartalmú blogbejegyzésem is.

Jelen írásom a munkatempóm ecsetelésére irányul elsősorban azok számára, akik hitetlenkednek és a régi séma jelenik meg szemük előtt: “Á, inkább bele sem kezdek, hiszen olyan hosszan “kell” járni, sokba kerül, macera, meg akkor megsérülök újra és újra! Hát kell nekem a sebek feltépése? Vajon évekig eltart? És olyan fura egy ilyen szakemberrel szemben beszélni, olyan nyomasztó…”

Dollarphotoclub_66065149

Ígérem, minden szempontból ledöntöm az eddigi falaidat, átugrom a korlátokat és az eddigi nézeteidet is pikk-pakk megváltoztatom e témakörben, ha leülsz velem beszélgetni. Te leszel a versenyautód sofőrje, én pedig a navid. Még jobb hír, hogyha van traumád, nem éljük újra, csak távolról pár pillanatra ránézünk, ahogy haladunk az út mentén.

Többen is érdeklődtek a nálam még nem járt, de kíváncsiskodó emberkék, vajon hogyan lehetséges oly’ kevés alkalommal megoldani bármit is? A kulcs a “megoldani” szóban rejlik, hiszen pont nem a “kezelgetés” kifejezést alkalmazom. Nyugodj meg, hozzám nem jársz, hanem eljössz maximum néhányszor, jellemzően pár hónap alatt. Meglepő? Nem ez a “divat” e témakörökben? Valóban. De én nem vagyok mindennapi. Sem pedig a módszerem. Azért dolgozom, hogy Te minél előbb ne is láss engem és boldogulj egyedül. Minél hatékonyabban együttműködsz velem, annál gyorsabban leszel önálló. Az a célom, hogy minél több embernek minél gyorsabban támogassam a haladását. Kurzusaim is ezért rövidek, tömények. Ahogy a terápiás időszak is. 

Nálam a feltáró (=1.) beszélgetés alatt – amennyiben nyitott alannyal ülök szemben – jellemzően olyan mély intim és érzelmi tartalom kerül felszínre, amely kiváló alapot biztosít a további transzformációkhoz. Ez utóbbi arra való, hogy rendet tegyünk. Nem kell kitörölni, csak átalakítani a lejárt tartalmakat. Csakhogy egy mumuspéldát említsek, nem kell feltétlenül megbocsátani és egy halom olyan dolgot tenni, amire nem mindig vagyunk felkészülve. Azt kell tenni, ami a javunkat szolgálja. Ha éppen az támogat bennünket, hogy a hátrányainkat olyan szemüvegen át vizsgáljuk, amely ezeket pontosan előnyökké transzformálja, akkor az a feladatunk.

Nincs klisé, se sablon.

Az van, ami Neked a legjobb!

Hogyan lehetséges ez? A kiemelkedően korszerű szakmai felkészültségemtől a stílusomon át sok részletet említhetek, amely a velem beszélgetőben bizalmat formáz. Biztosítva érzed magad a diszkrécióm felől, és a végcélunk minden alkalommal a minél erősebben feltörő belső szabadság felfedezése, amely a felelősség felvállalását kellemes mellékhatásként hordozza magában. Ez azt jelenti, hogy képességet látsz saját magadban annak befogadására, hogy Te felelsz az életedért; Te tudsz bármilyen irányba fordítani rajta. A felismerés elemi ereje mosolyt csal arcodra; időnként akár könnyek kíséretében is. Szoktam említeni, bátorság sosem a valamiben benne ragadáshoz, megtorpanáshoz kell, hanem ahhoz, hogy szembenézz a feladataiddal. A krokodilkönnyeket pedig feltöröljük a padlóról, azzal ne foglalkozz! Hiszen az érzelmek minél színesebb kifejezése az egyik legmagasabb képességünk emberi mivoltunk kinyilvánítására. Ha az érzelem befelé mozog, kinyír. Amennyiben kifele áramoltatod a Neked megfelelő önkifejezési formában, hurrá, meggyógyít, előrevisz, éltet, feltölt, felszabadít! 

Olyan élményre számíts, mint egy kiváló kalandparkban;

chime-long_640

lesz száguldás, sikítás, némi feszengés és szutyok időszak, zuhanás, majd szárnyalás sok izgalommal és nevetéssel is. A végére mindenképp sokkal jobban leszel, mint előtte!