– hogy ne csak jól egyél, hanem jól legyél attól, amit megettél!

A kifejezés az emésztőrendszer rendellenességét jelenti, amely rombolja a mentális és lelki egészségünket.

Segítek Neked felméretni precízen, pontosan a jelen állapotodat, majd támogatni Téged a regeneráció idején különböző terápiás kezelésekkel. Majd pedig ízletes és gyorsan elkészíthető receptek segítségével könnyedén és stresszmentesen váltani a gluténmentes étrendre, ami jótékonyan hat az agyműködésre, jelentősen csökkenti az olyan súlyos betegségek kialakulásának kockázatát, mint az Alzheimer-kór, a depresszió vagy az ADHD, továbbá segít megelőzni a fejfájást, az álmatlanságot és a szorongást.

Jó hír, hogy az alábbiakban felvázolom, hogyan szüntethető meg a táplálkozással összefüggő pszichés zavar teljesen természetes gyógymódokkal, végérvényesen!

A Gut and Psychology Syndrom, azaz GAP-Szindróma kifejezést Dr. Natasha Campbell-McBride brit neurológus és táplálkozáskutató alkotta meg, azon felismerése alapján, hogy az olyan korábban főként mentális zavarnak tartott problémák mint a hiperaktivitás, kényszeresség, autizmus, diszlexia, diszpraxia, figyelemzavar vagy a skizofrénia hátterében alapvetően az emésztőrendszer funkciózavara áll. Kutatásai és klinikai tapasztalata alapján ezek a betegségek illetve tünetek az általa kidolgozott GAPS Táplálkozási Protokolt követve sikeresen kezelhetők gyógyszerek nélkül is, akár teljes gyógyuláshoz segítve az érintetteket.

 

Hogyan függhetnek össze mentális és lelki állapotok, különböző zavarok az emésztéssel?

Gondold csak át, amikor bekapsz egy fájdalomcsillapítót. Bekerül az emésztési folyamatba, onnan fejti ki hatását. Ez eddig oké. Vajon azt is átgondolod-e, hogy minden más, amit a szádba veszel, a bőrödre kensz, belélegzel, az is hat a belső rendszeredre. Kérdés, egészségesen működik-e a belsőd, jól funkcionál-e a rendszer? Minden úgy és akkor termelődik, amikor kell? Megfelelő mennyiségben? Ott távozik, ahol kell? Annyi szívódik fel, amennyi Neked pont szükséges? Milyen állapotú a bélfalad? Az emésztőenzimjeid teszik a dolgukat? stb.

Ha az emésztőrendszered egyensúlya felborul, könnyen alakulhat ki olyan ördögi kör, amelyben:

  • a bevitt táplálék nem kerül megfelelő feldolgozásra
  • ezért egyrészt tápanyag és vitamin hiányos állapot alakul ki,
  • másrészt viszont a nem megfelelően lebontott anyagok a szervezetre káros mérgeket termelnek.
  • ehhez társulnak a környezetből (levegőn, bőrön, ételen keresztül) bekerülő méreganyagok, amelyek így összeadódva már komoly működési zavarokat tudnak előidézni a szervezeted egészében, így az idegrendszeredben is.

Napjainkban sajnos a gyermekek, fiatal és idősebb felnőttek is érintettek; nincs korosztályos különbség. Aki egyszerre küzd emésztőrendszeri és mentális és/vagy lelki problémákkal, és akin ezzel egyidőben az alábbiak közül egy vagy több tünet tetten érhető, az bizony érintett:

  • agresszív viselkedés, agyi diszfunkció, allergia, alultápláltság, arterioszklerózis, Asperger-szindróma, asztma, autizmus, autoimmun probléma, bél fertőzés, bél-diszbiózis (áteresztő bélfal), bélflóra-rendellenességek, bipoláris zavar, bulimia, colitis ulcerosa, csontritkulás, Crohn-betegség, 2-es típusú cukorbetegség, depresszió, diszgráfia, diszkalkulia, diszlexia, diszpraxia, ekcéma, látszólag ok nélküli súlygyarapodás, elhízás, emésztési problémák, emésztési zavar, emlőgyulladás, epilepszia, étel-allergia, étel-intolerancia, étvágytalanság, evészavar, figyelemzavar, figyelemzavar hiperaktivitással, fogantatási probléma, fülfertőzés, gyermekbetegségek, hajhullás, hangulatingadozás, hasi fájdalom, hasmenés, hiperaktivitás, hólyaggyulladás, húgyúti fertőzések, IBS, irritábilis bél, keringési zavarok, koleszterinnel kapcsolatos problémák, hasfájós baba, mániás betegség, mellkasi fertőzések, memória probléma, menstruációs probléma, migrén, neurológiai problémák, obszesszív-kompulzív zavar (OCD), pattanásos bőr, perifériás érbetegség, PMS, pszichiátriai problémák, pszichózis, puffadás, puffadás, reflux, skizofrénia, soványság, stroke, székrekedés, szívbetegség, szívroham, szoptatás, tanulási problémák, tanulászavar, táplálási problémák, táplálkozási hiánybetegségek, testsúly problémák, válogatósság, vastagbélgyulladás, vérnyomás probléma, vérszegénység, viselkedészavarok.

Kiváló hír, hogy TÖKÉLETES GYÓGYULÁST EREDMÉNYEZ a következő recept:

  1. felvilágosult és a legújabb kutatásokat ismerő táplálkozási szakértővel, gondosan, személyre szabott étrend és természetes, piacvezető étrendkiegészítők személyre szabott összeállítása, alkalmazása
  2. méregtelenítés, működési zavarok megszüntetése, a rendszered helyreállítása
  3. teljes életmódváltás
  4. mentális tréning és a gondolkodásod, hozzáállásod megújítása
  5. érzelmi balanszírozás

Az 1-es és 2-es ponthoz kiváló alternatív medicinás orvos, természetgyógyász, kínai belgyógyász kapcsolataimmal segítelek,  

a 3-5. pontokban pedig én leszek a személyes támogatód gyógyulásod eléréséig, ha kéred. 

Amennyiben számtalan vizsgálati eredmény van a tarsolyodban, szinte mindent megtettél, amit a szakemberek javasoltak, mégsem vagy még igazán jól, esetleg beszélgessünk egy jót, bizalmasan, álarcok nélkül. Személyes érintettségem miatt ez volt az egyik kiút számomra, miután már ezer helyen megfordultam az országban, és alig maradt módszer, amit nem próbáltam volna. Ez volt az egyik indok, klienseim ilyen jellegű kérdései pedig a másik, hogy ezzel is bővítsem a repertoárom és még hitelesebb támogatóddá válhassak. Hidd, el megértelek és várlak! Azért, hogy adhassak Neked magamból, a tudásomból és mielőbb sokkal jobban érezd magad, mint korábban!

Keress bátran itt: 06704660762 vagy itt: beszeljunk@albertkinga.com vagy fb-on a Szemléletformáló Műhelyben: https://www.facebook.com/szemleletformalas/